January 13, 2023

Top coffeeshops in Nederland

Zowel wiet als hasj zijn afgeleid van de cannabisplant en worden veel gebruikt bij het roken.Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee stoffen. 

Een van de belangrijkste verschillen tussen wiet en hasj is de manier waarop het wordt geproduceerd. Wiet, ook wel marihuana genoemd, wordt gemaakt van de gedroogde bloemen en bladeren van de wietplant. Het wordt meestal gerookt of verdampt en kan op verschillende manieren worden geconsumeerd, waaronder joints en bongs. Hasj daarentegen wordt gemaakt van de hars van de cannabisplant. De hars wordt verzameld en samengeperst of verwarmd om hasj in vaste of halfvaste vorm te creĆ«ren. Hasj kan worden gerookt, verdampt of geconsumeerd in eetbare producten. 

Een ander belangrijk verschil tussen wiet en hasj is hun potentie. Wiet is over het algemeen minder krachtig dan hasj vanwege de lagere concentratie van de psychoactieve stof THC (tetrahydrocannabinol). Hasj daarentegen kan hoge concentraties THC bevatten, wat resulteert in een sterkere, langer aanhoudende high.

coffeeshop den haag